De ce să alegi Facultatea de Biotehnologii?TESTIMONIALE
 
 
 1. DANIELA CORREIA
 2. IONUŢ OTINCILESCU
 3. STELIAN PETRE
 4. MIHAI CURTAŞU
 5. ANCA VINTILOIU
 6. IULIAN BOBE
 7. IRINA SMEU
 8. ADA VATULESCU
 9. NICOLAE CIPRIAN POPA
 10. KOVACS STEFANIA
 11. GEORGIANA DASCALU
 12. GEORGIANA DECIU
 13. VIVIANA MARZA
 14. ADRIANA STERIAN

DANIELA CORREIA

Facultatea de Biotechnologii
Specializarea biotechnologii industriale
Promotia 2012

Un ansamblu de cursuri in domeniul agro-alimentar cu materii variate-microbiologie, chimie, phisica, etc. care mi-au permis sa acumulez bagajul de cunostinte necesar pentru a lucra in domeniul agro-alimentar la centrul de cercetare Nestlé-Elvetia (Orbe) pe postul de specialist calitate-microbiologist.

Multumesc!

IONUŢ OTINCILESCU

Food & Feed Technologist at
Tan International, Dundee City,
United Kingdom

Multumita Facultatii de Biotehnologii – Specializarea Industriale am gasit un job in domeniu la numai cateva zile dupa ce am dat licenta. Microbiologia, Chimia si notiunile de HACCP au fost cerinte mandatorii pentru fiecare angajare. In primii ani de cariera m-am axat pe joburi in productie utilizand cunostiinte din Procese si Utilaje, Fenomene de transfer, Frigotehnica, Industralizarea si ambalarea produselor alimentare cat si Managementul. In ultimii trei ani mi-am continuat cariera in strainatate pe Controlul si Asigurarea Calitatii unde mi-au fost recunoscute studiile si experienta dobandita in diferitele industrii lucrate, Masteratul in Biotehnologie si Siguranta Alimentara fiind un atu. Sunt foarte multumit ca am urmat aceasta facultate care mi-a oferit multe oportunitati in cariera si satisfactii profesionale pe parcursul vietii.

STELIAN PETRE

Owner and Founder Romvit Animal Nutrition
Absolvent in 2009 studii licenta BI, 2011 Masterat BSA, 2015 Doctorat Domeniul Biotehnologii

Ne pregateste pentru viata, bineinteles, iti dai seama dupa absolvire. Realizezi ca stii bazele mai multor puncte de plecare in cariera: Biotehnologii, Chimie, Microbiologie, Controlul Calitatii, Agricultura, Zootehnie si chiar Nutritie. Depinde de tine sa iti dai seama ce te face sa zambesti in fiecare zi la locul de munca, indiferent de alegere, personalul didactic din cadrul acestei facultati au grija sa te invete sa zbori, in oricare dintre directiile studiate.

Mihai Victor Curtașu

Mai 2017

Mereu am fost interesat și atras de științele medicale, iar specializarea de Biotehnologii Medical Veterinare mi s-a potrivit perfect. Prin munca și cunoștințele acumulate în timpul celor patru ani am reușit să obțin o bursă de master Erasmus Mundus, iar în prezent să fiu student la doctorat în domeniul nutriției animale și umane. Diversitatea de cursuri și cunoștințe, împreună cu aspectul practic în care acestea sunt introduse studenților Facultății de Biotehnologii mi-au format o bază solidă de noțiuni pe care o folosesc zilnic. Sunt bucuros și mândru că sunt absolvent al acestei facultăți.

Doctorand, Departamentul de Stiinte Animale, Grupul de Nutritie Moleculara si Reproductie, Universitatea Aarhus, Danemarca

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

http://anis.au.dk/en/

ANCA VINTILOIU

Dupa sustinerea examenului de licenta la Facultatea de Biotehnologii am participat in Germania la un proiect de colaborare cu universitatea Hohenheim din Stuttgart. Dupa incheierea proiectului am gasit acolo cateva teme de doctorat foarte interesante pentru care mi-am depus CV-ul. Actualmente sunt absolventa unui doctorat in domeniul energiilor regenerabile si lucrez in Austria in departamentul de cercetare-dezvoltare al unei firme de aviatie.

Dr. Anca Vintiloiu - Lead Engineer Chemical Surface Treatments

IULIAN BOBE, PhD

Chief Technology Officer, Tyton BioSciences LLC, Virgini, USA

Am graduat in 2000 Facultatea de Biotehnologie, sectia Biotehnologie Industriala. Un an mai tirziu am obtinut o bursa Monbusho de la Guvernul Japonez si am studiat 4 ani pentru doctorat in Inginerie Chimica la Osaka Prefecture University. Dupa doctorat am inceput sa lucrez in industria farmaceutica in Tokyo, pentru o companie care face medicamente pentru cancer. In 2008 am decis sa fac un MBA ca sa inteleg mai mult despre lumea financiara si am graduat de la Fuqua School of Business (Duke University) in 2010 cu o licenta in management. In timpul MBA-ului m-am intilnit cu partenerul de afaceri si am inceput un business in SUA. Compania se numeste Tyton si se bazeaza pe gree energy si produse ecologice din biomass.

Facultatea din Bucuresti m-a ajutat sa pun bazele deciziilor mele in cariera mult mai tirziu. De asemenea am acumulat cunostinte care au fost transferabile in diferite industrii cu ar fi farmaceutice, prelucrarea biomasei, biofuels, etc. Facultatea a fost o platforma pentru mine pentru a intelege la ce sunt bun si la ce nu sunt bun, si la ce as dori sa fac in viata din punctul de vedere al carierei.

IRINA SMEU

2008: Specializarea Biotehnologii industriale

2010: Master "Biotehnologii si siguranta alimantare", Master "Biotehnologii in protectia mediului"

”Dintotdeauna am înțeles și mi-au plăcut chimia și biologia, așa că la finalul clasei a XII-a, alegerea facultății a fost realizată într-un mod evident și firesc. Facultatea de Biotehnologii din cadrul USAMV București a reprezentat o provocare, un drum necunoscut dar ispititor. Și nu regret alegerea făcută. În prezent sunt cercetător științific și îmi place foarte mult profesia mea. Activitatea mea presupune realizarea de studii științifice în cadrul proiectelor naționale și internaționale, precum și efectuarea de analize microbiologice și imunoenzimatice ELISA în vederea stabilirii calității produselor agroalimentare.

Mereu am știut că îmi place să lucrez într-un laborator și în mod special în laboratorul de microbiologie. Astfel, după finalizarea studiilor de licență, am început activitatea în cadrul Institutului Național de Cercetare Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare – IBA București. Am continuat studiile, urmând cursurile de master în biotehnologii în domeniul siguranței alimentare, dar și al protecției mediului, iar în 2013 am obținut titlul de Doctor în Inginerie Industrială la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați. În timpul studiilor doctorale am câștigat o bursă de studiu la Leibniz-Institut für Agrartechnik und Biookomie, Potsdam, Germania, precum și travel granturi pentru tineri cercetători oferite de Universitatea Belgrad, Facultatea de Chimie, Serbia sau Universitatea São Paulo, Facultatea de Zootehnie și Inginerie alimentară, Brazilia. Timp de un an, mi-am desfășurat activitatea în cadrul Institut Technologies du Vivant, HES-SO Valais-Wallis Elveția, beneficiind de o bursă postdoctorală în departamentul Food and Natural Products.

Am lucrat în echipe de lucru internaționale și multidisciplinare, iar studiile desfășurate au implicat o armonizare a unor discipline știintifice variate, precum și colaborarea cu companii naționale și internationale din domeniul Food & Beverage.

Consider extem de importantă alegerea tipului de studii și a unui domeniu profesional, și motivant un mediu activ și oportun dezvoltării profesionale și personale. Iar alegerea corectă este ușor de recunoscut: faci ce îți place, cunoștințele teoretice se îmbină perfect cu cele practice, nu îți pierzi pasiunea pentru alegerea facută iar motivația de a merge mai departe și implicarea în noi acțiuni sunt firești. ”

ADA VATULESCU

Am terminat prima promotie de Biotehnologii Medical Veterinare si inca imi amintesc cum in vara dintre anii 2 si 3 asteptam cu inima stransa un raspuns: va fi infiintata sectia sau nu! Ce a urmat dupa finalizarea celor 5 ani, a fost rezultatul unor cunostinte si deprinderi acumulate in timpul studiilor: am reusit sa fac si stiinta pura in Plant Cell Wall Laboratory la un institut in Portugalia, apoi sa indrum pasii unor elevi de liceu , ca in final sa ma adaptez lumii studiilor clinice, unde ma gasiti si acum. Desi au trecut anii, acum , cand vad cum munca inceputa in laborator salveaza vieti, as alege acelasi curs si acelasi drum!

NICOLAE CIPRIAN POPA

Facultatea de Biotehnologii

Am absolvit facultatea de Biotehnologii în anul 2003, într-un moment în care “Biotehnologiile” reprezentau in Romania un domeniu oarecum neexplorat, în sensul că existau puține șanse și oportunități să ne facem meseria. Din 2003 activez în industria alimentară din România, pe diverse poziții, astăzi fiind R&D Quality Manager la una dintre cele mai importante firme de morărit și panificație din țară. Dupa terminarea facultății am absolvit masterul “Managementul calităţii şi inovaţiei în domeniul agroalimentar”, ulterior doctoratul, am scris câteva cărți și zeci de articole științifice pe teme relevante ale industriei alimentare. Am participat la crearea a zeci de produse noi (făinuri de cereale și produse de panificație), am coordonat sau participat ca specialist, la proiecte de cercetare sau proiecte finanțate din fonduri structurale.

Consider că în toți acești ani principalul meu avantaj competitiv în carieră au fost cunoștiințele temeinice de chimie, microbiologie și tehnici de laborator dobândite în facultate. Cu siguranță pot să le mulțumesc profesorilor mei, pentru că au creat o programă de învățământ inspirată, felxibilă și relevantă pentru nevoile pieței muncii din România, care le oferă absolvenților posibilități multipe de dezvoltare personală după absolvire.

Sfaturi pentru viitorii absolvenți? Eliminați cuvântul “plictiseală” din vocabularul personal. Căutați să coborâți în infernul meseriei, adică să faceți “munca de jos”, înainte de a avea pretenția că vă stăpâniți profesia la un nivel care să vă permită să fiți “șefi”. Căutați sa rămâneți curioși şi interesaţi de munca voastră, chiar dacă ajungeți la un moment dat să fiți o simplă rotiță în cel mai anost proces de fabricație, iar cea mai bună cale pentru asta este să păstrați legătura cu lumea academică și cercetarea de referință din domeniul vostru.

Ing. Dr. Popa Nicolae Ciprian

KOVACS STEFANIA

Absolvent 2006-Biotehnologii industrial/ Asigurarea calitatii produselor
horticole—companie multinationala

Am absolvit cursurile Facultății de Biotehnologii, specializarea Biotehnologii industriale in anul 2006, iar în anul 2010 am absolvit,tot în cadrul Facultății de Biotehnologii, masterul Biotehnologie și siguranță alimentară.Cunostintele dobândite în atât în cursul facultății cat și al masterului m-au ajutat să obțin primul job in acest domeniu în cadrul unui laborator al unei fabrici ce avea ca domeniu de activitate obținerea uleiului brut și a biodieselului. In prezent, fac parte din echipa departamentului de Asigurare a Calității a unei companii multinaționale. Jobul meu presupune asigurarea calității pentru fructe și legume.

GEORGIANA DASCALU

Director de productie: MIADMAR HDP SRL (brand DELTAICA)
Biotehnologii Industriale, 2009-2013 / Master Biotehnologii si Siguranta Alimentara,
2013-2015

Nu am fost unul dintre studentii de nota 10 pe timpul celor 4 ani de Licenta, probabil pentru ca nu stiam cu exactitate ce vreau si cum sa valorific toate informatiile pe care le primeam. Abia la master,perioada care a coincis si cu primul loc de munca, am inceput sa realizez ca nu puteam sa-mi aleg un drum mai bun.

Primul loc de munca nu a fost nici pe departe ceea ce credeam eu ca va fi; acolo am realizat ca nu diploma te face inginer; tot acolo am inteles de ce nu poti cere unui om sa faca ceva ce tu nu stii sa faci. In prezent sunt director de productie intr-o fabrica de procesare peste si semiconserve si pot spune ca nimic nu iti poate aduce mai mare satisfactie decat lucrurile pe care le faci cu drag.

GEORGIANA DECIU

Manager calitate la SC AGFD Tandarei SRL, membru
Agrana Staerke GmbH Austria

Am absolvit Facultatea de Biotehnologii, specializarea Medical-Veterinare, in anul 2009, apoi am urmat Masterul Biotehnologii in Protectia Mediului si un doctorat in cadrul USAMV Bucuresti.

Facultatea de Biotehnologii iti ofera mai multe oportunitati de angajare decat celelalte facultati, datorita faptului ca imbina notiunile generale de chimie si biologie cu cele specifice pentru industrie, cercetare si conformitate. Pentru mine a fost destul de usor sa imi gasesc un loc de munca in domeniu, aproape de casa, dupa terminarea facultatii.

Din anul 2010 lucrez intr-o companie multinationala care m-a acceptat datorita faptului ca am avut cunostinte de HACCP si controlul calitatii produselor. Acestor cunostinte li s-a alaturat si experienta de 3 ani pe care am dobandit-o lucrand alaturi de dna prof. Florentina Israel la centrul de cercetare CBAB Biotehnol. Astfel, cu pasi mici si siguri, dar si cu increderea acordata de angajator am ajuns sa conduc departamentul de calitate al fabricii din Tandarei.

VIVIANA MARZA

Trainer si fondator vivianamarza.com

Am terminat facultatea în 2008, secția Biotehnologii Medical Veterinare. În 2010 am absolvit masteratul de Biotehnologii în protecția mediului.

Actualmente țin traininguri pentru cei pasionați de pâinea cu maia. Cum educația nu se termină când termini facultatea, mi-am urmat pasiunea pentru brutărit și m-am specializat pe pâinea cu maia. Informațiile din facultate au fost o fundație puternică pentru mine. Am înteles cu ușurință mecanismele fizico-chimice și cele microbiologice care se petrec în producția pâinii. Chiar dacă nu lucrez exact în domeniul biotehnologiei, mă folosesc de resursele aplicabilității ei în ceea ce fac.

ADRIANA STERIAN

Lecturer Food Technology, University of Applied Sciences Van Hall Larenstein, Netherlands (Lector Technologie Alimentara, Universitatea de Stiinte Aplicate Van Hall Larenstein, Olanda)

Licenta: Biotehnologie Industriala 2009

Master: Biotehnologie si Siguranta Alimentara 2011

Experienta nu se poate construi peste o fundatie subreda. Cu alte cuvinte, consider ca o baza educationala corecta, va sprijinii pe intreaga viata activitatea profesionala. Studiul aprofundat in domeniul biotehnologiilor mi-a oferit nu doar informatie si abilitati, dar si o plaja de competente profesionale, la nivel inalt, ce permit aprofundarea in multe domenii de interes conexe, cu usurinta. Toate acestea sub atenta instruire a unui colectiv de specialisti ce apartin “generatiei de aur” as putea spune.

In prezent imi desfasor activitatea in Olanda, o tara foarte concentrata pe articularea punctuala a competentelor. Pot spune cu satisfactie ca tot ceea ce initial m-a pasionat pe parcursul studentiei, a fost necesar intr-un anumit moment in activitatea mea profesionala. Nu exagerez cand spun tot, numai sa avem prezenta de spirit sa observam si sa admitem acest fapt.

Desi intr-o tara straina, cu alte principii de societate - si poate si morale- bagajul de cunostinte adus din “Estul Europei”, cladit in cadrul Facultatii de Biotechnologie, Bucuresti, mai uimeste si in prezent oameni cu experienta profesionala vasta. Mie mi-a deschis usi!