TRACK_FAST

 
 

TRACK_FAST - „Training Requirements and Careers for Knowledge – based Food Science and Technology in Europe” - „Cerinte de pregatire si dezvoltare profesionala pentru o industrie alimentara bazata pe cunoastere in Europa”

www.trackfast.eu

TRACK_FAST este un proiect european (FP7) aprobat recent (inceput in septembrie 2009), coordonat de Cristina L.M. Silva de la Scoala Superioara de Biotehnologie – Universitatea Catolica Portugheza, responsabil pentru USAMV Bucuresti – Prof. Mona Elena Popa.

Industria alimentara este cel mai mare sector de productie din UE si cuprinde IMM-uri si microintreprinderi (99,1% din afacerile din industria alimentara europeana). Industria alimentara europeana are cel mai mic nivel de performanta in inovare si astfel pierde ca importanta relativa pe piata alimentara mondiala.

In proiectul TRACK_FAST sunt 27 parteneri din Europa si Turcia, iar obiectivul principal al acestui proiect este acela de a identifica cerintele de pregatire si dezvoltare profesionala ale oamenilor de stiinta europeni (numiti pe scurt FST) si implementarea unei strategii europene de recrutare a generatiei viitoare de lideri FST.

TRACK_FAST va atinge acest obiectiv prin:

- identificarea si definirea aptitudinilor personale cerute pe piata muncii din industrie;

- dezvoltarea legislatiei europene pentru profesiile din industrie;

- stabilirea unui cadru de pregatire si de dezvoltare profesionala continua pentru specialistii din industrie;

- motivarea tinerilor de a urma o cariera in industria alimentara din Europa.

Proiectul va coordona astfel un program de culegere a informatiilor, de discutii cu angajati si angajatori, si cu cei responsabili de pregatirea academica si nu numai. Mai mult, studentii tineri vor fi motivati sa urmeze o cariera in industria alimentara, promovand astfel o noua generatie de specialisti pregatiti, flexibili si entuziasmati.

TRACK_FAST va oferi principalelor parti interesate un forum in care se vor lua in considerare nevoile lor. Consortiul si planul de realizare sunt proiectate in asa fel incat vor permite o mai mare angajare a partilor interesate. Astfel, TRACK_FAST va contribui la formarea unui sector alimentar mai inovativ si mai competitiv, un sector important pentru crearea de locuri de munca, pentru competitia mondiala si beneficiul social in Europa.