ISEKI_Food 3

 
 

ISEKI_Food 3 – “INNOVATIVE DEVELOPMENTS AND SUSTAINABILITY OF ISEKI_FOOD”

„ISEKI_FOOD - Integrating Safety and Environment Knowledge In Food towards European Sustainable Development” – „Integrarea Cunostintelor de Siguranta si Mediu in Alimentatie in scopul Dezvoltarii durabile in Europa”.

www.iseki-food.eu

ISEKI_Food 3 este un proiect european finantat in cadrul programului ERASMUS, aprobat pe trei ani si inceput din octombrie 2008. Reteaua include 95 parteneri din 30 tari europene.

Cele doua obiective principale ale retelei academice ISEKI_Food 3 sunt:

sa contribuie la stabilirea si promovarea invatamantului superior european in domeniul stiintelor agroalimentare;

si sa lucreze pentru sustinerea retelei.

Proiectul este coordonat de Cristina L.M. Silva de la Scoala Superioara de Biotehnologie – Universitatea Catolica Portugheza. Responsabil partener USAMV Bucuresti – Prof. Mona Elena Popa, Facultatea de Biotehnologii.

Planul de realizare incurajeaza dezvoltari inovatoare, imbunatatirea calitatii studiilor din sectorul alimentar si imbunatatirea atractivitatii internationale a invatamantului superior european, dupa cum urmeaza:

· Un mediu de relationare virtual (VNE);

· Un sistem european de asigurarea calitatii pentru programele de studii din sectorul alimentar (EQAS_Food);

· Facilitarea/promovarea/incurajarea procesului de invatare continua in invatamantul superior: curricule aliniate cu piata muncii si acreditarea invatarii prin experienta anterioara (APEL);

· Inovarea materialelor de studiu din sectorul alimentar;

· Exploatarea rezultatelor retelei prin asociatia ISEKI_Food Association (IFA).

Prin partenerii retelei, asociatia IFA, reteaua mondiala ISEKI_Mundus, prin ateliere de lucru, VNE si prin conferinta finala internationala, rezultatele obtinute in cadrul proiectului vor ajunge la un public larg si divers, ce include specialisti din industria alimentara, studenti, cercetatori, agentii guvernamentale, reprezentanti ai industriei si consumatori.